Gebrek aan tijd? Met een Virtueel Assistent kun je je focussen op het echte werk!

Jij bent een ambitieuze ondernemer met grote doelen en dromen. Echter lukt het niet om deze doelen te verwezenlijken omdat je opgeslokt wordt door alle chaos van het ondernemerschap. Hierdoor kom je tijd tekort, heb je geen goede balans tussen werk en privé, minder focus en boek je minder resultaat. Ondernemers laten kansen liggen omdat ze denken alles zelf te moeten doen. Dit hoeft niet!

Een Virtueel Assistent brengt rust en ruimte in je agenda, zodat jij je kunt focussen op wat je het allerliefste doet en waar je écht goed in bent. Door tijdrovende operationele taken uit te besteden kan jij weer aan je bedrijf werken in plaats van in je bedrijf. Stel je eens voor: een efficiënte persoonlijke assistent die op afstand voor je klaarstaat. Die precies de kwaliteiten heeft die jij nodig hebt, aan een half woord genoeg heeft en je wensen direct uitvoert. Door met een VA samen te werken krijg jij weer de kans om je te richten op je kerntaken, de reden waarom jij je bedrijf bent gestart

 

Wat is een Virtueel Assistent?

Ik hoor je denken… een virtueel wat? Een Virtueel Assistent is de moderne variant van een secretaresse of personal assistant. Het verschil is dat een Virtueel Assistent een zelfstandige professional is die op afstand werkt. Vandaag de dag kunnen we immers bijna alle taken online uitvoeren. Vanuit haar thuiskantoor voert de Virtuele Assistent allerlei werkzaamheden uit om jou te ondersteunen. De achtergrond van een VA is vaak organiserend, ondersteunend of administratief, maar kan ook op het gebied van marketing en sales support zijn. Jij, als ondernemer of manager, houdt daardoor extra tijd over voor meer declarabele uren of wat extra vrije tijd. Het doel van een VA is dan ook om de ondernemer te ontzorgen zodat hij/zij niet langer bezig is met allerlei taken waar die geen prioriteit zijn. Een VA is niet in vaste dienst en je hoeft je daardoor niet druk te maken over sociale premies, loonheffingen, etc. Je schakelt een Virtueel Assistent in op de momenten dat jij behoefte hebt aan ondersteuning. Dit kan op projectbasis maar ook voor incidentele opdrachten.

 

Hoe gaat dat eigenlijk – op afstand – samenwerken met een Virtueel Assistent?

Virtueel werken betekent dat ik, Jolanda, met name op afstand vanuit mijn eigen kantoor werk. Dit kan tegenwoordig, omdat bijna alle taken online uitgevoerd kunnen worden. Via ‘de cloud’ en handige online programma’s wisselen we online gegevens uit. Tools als e-mail, telefoon, Skype en Dropbox werken perfect als (communicatie)middel. We maken van tevoren duidelijke afspraken over hoe jij het liefste werkt. Met het op afstand werken is een zeker wederzijds vertrouwen nodig. Daarom zorg ik dat ik altijd goed bereikbaar en punctueel ben. Zo krijg je wat je precies wat je nodig hebt op het juiste moment. Zelf ben ik ook ondernemer en begrijp daardoor precies waarmee jij worstelt. Dat maakt dat ik snel kan schakelen en met jou kan meedenken. Ik werk op afstand, maar als je me een keer op locatie nodig hebt, dan zorg ik gewoon dat ik daar ben.

Het grootste risico dat je kunt nemen, is géén risico nemen

Wat kan je van mij als Virtueel Assistent verwachten?

Er zijn VA’s met uiteenlopende expertises en specialisaties. Mijn kracht is marketing en office support. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het redigeren en opstellen van je teksten, het ontwerpen van een website en het organiseren en uitvoeren van je backoffice. Ik kan als ‘duizendpoot’ ingezet worden, zaken die jij als ondernemer als probleem ziet kan ik als VA oplossen. Als zelfstandig ondernemer weet ik wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken en dat daar ook taken bij horen, die jij liever niet doet. Voor de één een ‘last’, voor de ander haar vak. Ik vertel je graag meer over welke taken ik van jou kan overnemen.

 

Ben jij klaar voor een Virtueel Assistent?

Ben je enthousiast geworden en overweeg je mij als Virtueel Assistent in te huren? Ik neem graag alle mogelijkheden met je door die passen bij jouw persoonlijke wensen en situatie. Welke taken ik voor je kan uitvoeren, met welke online tools je werkt en hoe wij het beste kunnen samen werken. Laten we gewoon eens kennismaken!