Actie in de taxi!

 

Een Virtual Assistant (VA) is een relatief nieuw beroep en is overgewaaid uit Amerika, vrij vertaald zegt Wikipedia het volgende: “Een VA is een zelfstandig ondernemer die vanuit haar volledig uitgeruste thuiskantoor op een professionele manier secretariële, administratieve, technische of creatieve ondersteuning verleent aan haar opdrachtgevers. Zij doet dit via internet, e-mail, telefoon, skype en/of gedeelde online projectomgevingen. Over het algemeen werkt een Virtual Assistant voor MKB en ZZP’ers.”

Een VA is niet in vaste dienst en je hoeft je daardoor niet druk te maken over loonheffingen, sociale premies etc. Je schakelt mij als VA in op de momenten dat jij behoefte hebt aan ondersteuning. Dit kan op projectbasis maar ook voor incidentele opdrachten.

“Maar een VA kost geld”…

Dat klopt maar tot op zekere hoogte. Want heb je al eens uitgerekend wat het je oplevert? Wat is jouw tijd je waard? Stel, jouw uurtarief is € 100,- per uur en het uurtarief van de VA is € 50,- per uur. Je huurt de VA bijvoorbeeld 2 uur per week in. In die 2 uur kan jij jouw declarabele uren maken. Dit betekent dat jij in die 2 uur € 100,- hebt verdiend omdat de VA die werkzaamheden uit handen heeft genomen. Werkzaamheden waar jij totaal geen energie van krijgt. (De bedragen zijn fictief om met een makkelijke rekensom jouw winst duidelijk te maken). Een VA is dus zeker geen kostenpost maar een investering met een hoog rendement.

Wat kan ik voor jou of jouw bedrijf betekenen? Door mijn jarenlange ervaring ben ik een goede sparringpartner en denk ik graag met je mee. Geen één ondernemer is hetzelfde, daarom werk ik met maatwerk. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertel ik je graag meer.

“Wat jij uitstelt, wordt mijn prioriteit!”